


105 g milti (1)
170 g pūdercukurs
4 g sāls
55 g mandeļu milti
255 g sviests
76 g olas
330 g milti (2)
330 g cukurs
80 g ūdens
15 g glikoze
200 g sviests
100 g saldais krējums 35%
24 g rums
330 g valrieksti
Smilšu mīkla “pâte sablée”:
1.Miksera bļodā ar uzgali “lāpstiņa” samaisa 105 g miltus, cukuru, sāli, mandeļu miltus un sviestu.
2.Pievieno olas un 330 g miltus, visu samaisa.
3.Izrullē mīklu starp divām cepampapīra loksnēm, ievieto mīklu metaliskajās formiņās tartēm un sasaldē.
4.Cep 10-12 min. 160 C. Atdzesē.
Zelta Rieksts-karameļu pildījums:
1.Cukuru, ūdeni un glikozi vāra uz lēnas uguns.
2.Uzmanīgi pievieno sviestu (istabas temperatūrā), to izkausē un pievieno saldo krējumu.
3.Bļodā samaisa riekstus, kraukšķīgās vafeles un pievieno karameli, labi samaisa. Gatavo masu liek iepriekš pagatavotās tartalletēs.