


1 glāze valriekstu
½ glāze mandeļu
1 glāze saulespuķu sēklu
1 ½ glāze ķirbju sēklas
bezglutēna auzu pārslas, pēc izvēles
3 ļoti gatavi banāni
Kļavu sīrups, „Gur” cukurs, brūnais cukurs vai cits saldinātājs (izņemot medu, jo karsējam!) pēc izvēles un pēc garšas
3-4 ēd.k. riekstu sviesta pēc izvēles (bioloģisks zemesriekstu sviests bez piedevām, mandeļu sviests, Indijas riekstu sviests)
½ glāze žāvētu dzērveņu vai rozīņu pēc izvēles
Pagatavošana
1. Iesilda cepeškrāsni uz 190˚ grādiem.
2. Vienā bļodā samaisa kopā visus riekstus, sēklas un musli.
3. Sablenderē banānu kopā ar riekstu sviestu un saldinātāju.
4. Iejauc banānu masu bļodā ar gatavo musli, izmaisa, līdz visas sēklas un rieksti pārklāti.
5. Pārber visu uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī uz 30min, ik pa laikam samaisot, lai mulsis izkalst un paliek kraukšķīgs.
6. Kad gatavs, granolu atdzesē un pievieno dzērvenes. Uzglabā slēgtā stikla burkā apmēram 10 dienas.
Piezīmes
Viss ideālākais variants būtu izmantot dehidrātoru cepeškrāsns vietā, vai arī cepeškrāsnī izmantot viszemāko temperatūru un atstāt uz vairākām stundām, vai pat uz nakti. Tas gan prasa vairāk piepūles, laiku un ņemšanos, bet šāda metode ļauj saglabāt vairāk vērtīgo uzturvielu!
* Recepte sagatavota sadarbībā ar TopiVesels.lv