


Ogu musam:
2 vidēji avokado
1-2 ēd.k. medus
2 lielas saujas upeņu
2 lielas saujas dzērveņu
riekstu piens pēc izvēles un vajadzības (mandeļu, kokosriekstu u.c.)
1-2 ēd.k. kokosriekstu eļļas, pēc izvēles
Indijas riekstu pamatnei:
1 tasīte indijas riekstu
0,5 tasīte kokosriekstu miltu
apmēram 4-6 dateles
šķipsna sāls
Pagatavošana:
1. Sagatavo pamatni- sastāvdaļas samaļ virtuves kombainā līdz rieksti sasmalcināti un dateles sākušas mazliet saķepināt masu.
2. Gatavo riekstu masu kārto burciņās vai saldajam paredzētajos trauciņos. To var izspiest pa formīti, vai sadrupinātu atstāt trauka apakšā.
3. Gatavo ogu musu- sablendē avokado, medu, pakāpeniski pievienojot riekstu pienu un eļļu. Blendē līdz viendabīgai masai.
4. Sadala masu divās daļās- vienai pievieno upenes, otrai dzērvenes, nogaršo katru masu un pievieno vairāk ogu vai medu pēc nepieciešamības.
5. Kārto ogu musu virs riekstu pamatnes, izveidojot tādu kā kārtojumu, pasniedz!
* Recepte sagatavota sadarbībā ar TopiVesels.lv