


200g mandeles
750ml ūdens
3 dateles bez kauliņiem
Šķipsniņa sāls
1/4tējk. kanēļa
Vaniļas pāksts/vaniļas ekstraksts /vanilīns
Pagatavošana:
Izmērcē mandeles ūdenī aptuveni 10h. Noskalo, nokāš un liek blenderī ar 1/3daļu ūdens, datelēm (izmērcētas karstā ūdenī 10 min), sāli un pārējām piedevām. Atlikušo ūdeni pievieno pamazām blenderēšanas laikā. Kopējais blenderēsanas laiks – aptuveni 2min. Visu izkāš caur marlīti un liek atdzesēties ledusskapī. Uzglabā ledusskapī aizvērtā veidā līdz pat nedēļai.
Pievieno brokastu pārslām, smūtijiem, putrām, kafijai un citām receptēm, kur nepieciešams piens.
Esi radošs – madeļu pārpalikumus var tālāk izmantot cepumos, kūkās, pankūkās un smūtijos. 🙂
Lai labi garšo!