


Makadāmijas rieksti (Latīņu valodā: Macadamia Intergrifolia) ir vieni no ekskluzīvākajiem riekstiem. Pirmo reizi tos atklāja Austrālijā, jo tie ir ļoti svarīgs uzturlīdzeklis aborigēniem – bagāti ar olbaltumvielām un taukskābēm. Tajos esošais vitamīns B1 organismam ir nepieciešams nervu sistēmas funkcionēšanai, sirdsdarbības regulēšanai un stresa samazināšanai. Tiem piemīt brīnišķīga un maiga garša.
Uzziņai!
Makadāmijas riekstu koks ir mūžzaļš koks 2–12 m augsts;
Koks nosaukts tā atklājēja vārdā – John Macadam;
Ziedi baltā, rozā vai lillā krāsā.
Tikai 2 no 7 makadāmijas šķirnēm ražo ēdamus riekstus, pārējo rieksti ir neēdami vai pat indīgi.