

rieksti

Pamēģini kraukšķīgos riekstus salikt kēksu formās un apliet ar izkausētu šokolādi – iegūsi gardu našķi, kas sniegs pamatīgu enerģijas dozu. Ja kārojas saldāks našķis, pārlej riekstus ar karameļu mērci un tad šokolādi. Riekstu medaljoni būs gards našķis darbdienu noguruma brīžos vai brīvdienu laiskumā.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
200 g riekstu maisījums
200 g tumšā šokolāde
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļa
sāls pārslas
1. Mafinu pannā izliek kēksu formītes. Katrā formā ieber riekstu maisījumu, lai nosedzas pamatne.
2. Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno kokosriekstu eļļu un samaisa. Ļauj kādu brīdi šokolādei atdzist.
3. Izkausēto šokolādi lej virs riekstiem (ja izmanto arī karameli, tad to uzlej pirms šokolādes), pārkaisa ar sāls pārslām un liek saldētavā sastingt. Pēc pus stundas našķi var izņemt no saldētavas un baudīt vai glabāt saldumu traukā.