


Laiks: 30 min
Cilvēki: 4
2 paciņas kuskusa (Cous Cous) 500g
Žāvēti augļi vai ogas. Šajā receptē izmantotas aprikozes, ķirši un dzērvenes.
Mandeles un lazdu rieksti.
Olīveļļa
Svaigi augļi – āboli, kā arī 1 apelsīns vai citrons
Cukurs ~ 200g
Gatavošana pa soļiem:
Katliņā ielej ūdeni ar attiecību 1:1. Tātad šajā gadījumā 1 litrs ūdens uz divām 500g kuskusa paciņām.Ūdenim pievieno apmēram 200g cukura, kā arī izspiež viena citrona vai apelsīna sulu. Ūdeni liek vārīties.
Kad ūdens sāk vārīties, uzmanīgi pievieno žāvētos augļus un ogas. Lielākus augļus, kā, piemēram, aprikozes ieteicams sadalīt mazākās daļiņās. Augļus ar ūdeni vēl vajadzētu pavārīt kādas 10 minūtes.
Paralēli apgrauzdē riekstus uz pannas. Var izmantot lazdu riekstus, mandeles, kā arī citus. Riekstus ieteicams nedaudz sadrupināt pirms grauzdēšanas.
Kad rieksti gatavi, tos ieber klāt katliņā, kurā jau ir iebērts kuskuss.
Kamēr tiek drupināti un grauzdēti rieksti, arī ūdens ar augļiem jau būs gatavs.
Ēdienu var izdekorēt ar plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai arī citiem augļiem. Šķiet, ka ungāriem patīk labi paēst, jo šis ēdiens sanāk ne tikai ļoti gards, bet arī sātīgs. Tieši tāpēc, ja vēlies pagatavot šo pasakaini garšīgo ēdienu 2 vai 3 personām, iesaku samazināt visas receptes sastāvdaļas uz pusi. Tad arī ir ļoti izdevīgi nopirkt riekstu un žāvēto augļu vismazākās paciņas.
Jāpiemin arī, ka receptē minētos riekstus un žāvētos augļus var lietot dažādās proporcijās, kā arī mēģināt aizstāt ar citiem riekstiem un augļiem, kādi nu pašam labāk patīk un garšo. Un, jā, Gemosā, starp citu, ir pieejams ļoti plašs riekstu, kā arī žāvēto augļu un ogu klāsts. Labu apetīti! Jeb ungāriski būtu Jó étvágyat!