

Nugats
1,5 tasītes indijas riekstu (viegli apgrauzdēti)
šķipsna sāls
Karamele
1/2 bundža "Biona" vai "Cosmoveda" kokosriekstu piena
1 tasīte dateļu
sāls pēc vēlamā sāļuma
Šokolādes glazūra
1 tasīte kausēta kokosriekstu eļļa
3-4 ēd.k. kļavu sīrupa (ieteicams šokolādi gatavot mazāk saldu!)
4 strīķētas ēd.k. "Supergarden" kakao pulvera
Riekstu kārtai
1 tase zemesriekstu
Pagatavošana
1. Pagatavo nugatu jeb pamatni- sastāvdaļas sablendē vai samaļ virtuves kombainā līdz masa ķep kopā. Svarīgi ir nepārcensties, citādi snickers būs vairāk košļājams nekā kožams 🙂 Gatavo pamatni izspiež pa četrkantainu trauku apmēram 1cm biezumā, liek ledusskapī atdzesēties.
2. Gatavo karameli- sastāvdaļas liek blenderī un kuļ līdz dateles pilnībā izšķīdušas un izveidojusies viendabīga karameles masa. Pievieno vairāk sāli, lai iegūtu sāļās karameles garšu.
3. Grauzdē zemesriekstus olīveļļā, līdz tie viegli zeltaini. Uzmanīgi! Zemesriekstus var ļoti ātri piecept melnus! Kad tie gatavi, liek atdzesēties trauciņā.
4. Šokolādes glazūrai visas sastāvdaļas vienmērīgi izmaisa, līdz iegūst līstošu šokolādes masu bez kunkuļiem. Liek ledusskapī nedaudz sabiezēt.
5. Ņem no ledusskapja atdzesēto nugatu un griež snickera gabalos. Katram gabalam lej virsū karameli, ber virsū grauzdētos zemesriekstus. Šajā brīdī ieteicams šo kombināciju nedaudz paturēt saldētavā, lai karamele sastingst un glazūras liešana veiktos vieglāk, taču to var arī nedarīt.
6. Ņem šokolādes glazūru, apmaisa un lej virsū snickers batoniņiem. Šis solis ir diezgan piņķerīgs, jo šokolāde jālej ir uzmanīgi un jāskrien aši batoniņus saldēt. Kad šokolāde sasalusi virs batoniņiem, nokasa nolijušo šokolādi no trauka pamatnes, izkausē un lej pa jaunu virsū. Šādi procesu atkārto vairākas reizes, līdz batoniņi pilnībā pārklāti.
7. Gatavos batoniņus uzglabā ledusskapī (vai saldētavā ilgākam laikam)
*Recepti izstrādāja TopiVesels.lv