


60g bazilika
60g spinātu
1,5 ēd.k citronu sulas
50g ciedru riekstu
0,5 tējk. sāls
1 ķiploka daiva
2-3ēd.k eļļas
2ēd.k. rauga pārslu (pēc izvēles)
Šķipsna melno piparu
Lai pagatavotu pesto, nepieciešams kāds no šiem rīkiem – blenderis, virtuves kombains vai rokas blenderis. Visērtāk tomēr šķiet izmantot virtuves kombainu.
Visas izejvielas izņemtot eļļu ieliek virtuves kombainā un smalcina, cik sīki iespējams. Ik pa brīdim vajadzēs kombainu apturēt un ar silikona lāpstiņu nokasīt labumus no kombaina malām. Kad viss sīki sasmalcināts pievieno eļļu un vēl nedaudz pablenderē līdz pesto iegūst vēlamo konsistenci. Un Pesto gatavs!
Izmanto pastās, salātos, picās, maizītēs….būsim godīgi, pesto var izmantot teju vai visur
Ieteikumi:
Lai labi garšo! ![]()