


2 mazas bietītes vai 1 vidēja
3-4 daiviņas ķiploka
½ krūzes Brazīlijas riekstu, iepriekš nomērcēti un izžāvēti/apgrauzdēti
½ krūzes saulespuķu sēklu, iepriekš nomērcētas un izžāvētas/ apgrauzdētas
2/3 krūzes vīnogu kauliņu eļļas un olīveļļas (2:1)
4 ēdamkarotes citrona sulas
Sarkanie čilli pipari pēc garšas
Himalaju sāls pēc garšas
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas izņemot bietes sablenderē līdz nevienmērīgai masai, tikai tik daudz, lai sastāvdaļas būtu izmaisījušās. Bietes nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un pievieno atlikušajām sastāvdaļām. Visas sastāvdaļas ar stampiņas palīdzību blenderē līdz izveidojas vienmērīgs pesto. Liek burciņā un uzglabā līdz 1 nedēļai.
Lai labi garšo!
* Recepte sagatavota sadarbībā ar TopiVesels.lv