Rozmarīnkūka ar ogu saldējumu - Zelta Rieksts down

Rozmarīnkūka ar ogu saldējumu

Mail Attachment-3
Ogu muss ar Indijas riekstu pamatnīti
2016.08.18
bilde_6
Riekstu sviesta granola
2016.08.18
Show all

Rozmarīnkūka ar ogu saldējumu

106_topivesels-593_l-1

Pagatavošana

1. Mandeles sasmalcina, vai samaļ virtuves kombainā/blenderī.

2. Pievieno dateles, rozmarīna lapiņas un šķipsniņu sāls, atkal visu sablenderē, līdz vienmērīgai mīklas masai.

3. Pusi šīs masas izspiež formītes dibenā, un liek atdzesēties ledusskapī.

4. Pusi no banāniem sablenderē kopā ar smiltsērkšķu ogām, var izmantot arī smiltsērkšķu sulu, gadījumā, ja nav ogu.

5. Lej saldējumu virsū pamatnei un liek atpakaļ saldētavā dzesēties.

6. Otru pusi no banāniem sablenderē kopā ar upenēm, līdz izveidojas bieza saldējumam līdzīga masa, var iebērt klāt dažas veselas upenes un kādu rozmarīna lapiņu, pēc vēlēšanās.

7. Upeņu saldējumu lej pāri smiltsērkšķu saldējumam, un atkal atstāj saldētavā, līdz sastingst pavisam.

8. Tad, kad abas kārtas daudz maz sastingušas, pa virsu izspiež atlikušo pamatnes kārtu, liek saldētavā sastingt.

9. Kad vēlas šo saldo pasniegt, ir divi veidi, kā to darīt- izņem no saldētavas, nedaudz atlaidina un griež gabaliņos jau pašā formītē, tad ceļ ārā uz šķīvīšiem un nogarnē ar rozmarīnu. Otrs ir sasildīt rokas, vai karstu dvieli aplikt ap formīti, lai kūkas malas pakūst, tad to var izņemt no formītes. Lai sagrieztu vēl neatkusušu būs nepieciešams ass nazis, tas iepriekš jāuzkarsē zem karsta ūdens.

 

* Recepte sagatavota sadarbībā ar TopiVesels.lv