


Burkānu biskvīts:
115 g olas
145 g brūnais cukurs
145 g cukurs
170 g milti
80 g pekanriekstu milti
9 g cepamais pulveris
1 g kanēlis
70 g augu eļļa
70 g izkausēts sviests
190 g rīvēti burkāni
žāvētas aprikozes
pekanrieksti
2 apelsīnu miziņa
Samaisa olas ar cukuru. Pievieno izkausētu sviestu un eļļu, samaisa. Pievieno sausās sastāvdaļas, samaisa. Beigās iemaisa burkānus, aprikozes, pekanriekstus un apelsīnu miziņu. Cep 180C 15 min. Sasaldē.
Aprikožu-vaniļas želeja:
200 g žāvēto aprikožu gabaliņi
420 g aprikožu biezenis
150 g cukurs
2 apelsīnu miziņa
1 vaniļas pāksts
10 g pektīns NH
3 g želatīns 200 Bloom
1 g citronskābe
Uzvāra biezeni ar aprikožu gabaliņiem, cukuru, pektīnu, apelsīnu miziņu un vaniļu. Pievieno citronskābi, samaisa. Beigās pievieno izmērcēto želatīnu. Sasaldē.
Karamelizētie pekanrieksti:
350 g pekanrieksti
35 g cukura sīrups
20 g cukurs
QS kakao sviests
Cep riekstus sīrupā un cukurā 150 C 15 min. Pārklāj ar kakao sviestu.
Krēmsiera muss:
120 g olu dzeltenums
70 g cukurs
35 g ūdens
70 g glikoze
550 g krēmsiers
16 g želatīns 200 Bloom
380 g putukrējums
90 g invertcukurs
Pagatavo pâte à bombe no olu dzeltenumiem un cukura sīrupa. Atdzesē līdz 35 C. Krēmsieru istabas temperatūrā samaisa ar izkausētu invercukurā želatīnu. Tad pievieno pâte à bombe, samaisa. Beigās iemaisa putukrējumu. Lieto uzreiz.