


Bumbieru tartelette ar Zelta Rieksts BIO lazdu riekstiem un šokolādes-kafijas krēmu
1. Kakao sablée
2. Lazdu riekstu frangipane ar bumbieriem
3. Kafijas – šokolādes krēms
4. Lazdu riekstu streusel ar kanēli
5. Karameļu spoguļglazūra
1. Kakao sablée
200 g sviests
180 g pūdercukurs
60 g lazdu riekstu milti
100 g olas
415 g milti
40 g kakao
1 vaniļas pāksts
5 g sāls
Grauzdē lazdu riekstus cepeškrāsnī 180°C 5-7 min, ik pa laikam maisot. Sasmalcina grauzdētus lazdu riekstus procesorā. Samaisa sviestu, pūdercukuru, lazdu riekstu miltus. Tad pievieno pa daļām olas, beigās pievieno miltus, kakao, vaniļu un sāli, samaisa. Izrullē mīklu, liek ledusskapī uz dažām stundām. Liek mīklu tartes formās. Cep 160 °C 10-15 min.
2. Lazdu riekstu frangipane
110 g olas
110 g sviests
110 g lazdu riekstu milti
110 g brūnais cukurs
5 g milti
5 g konjaks
Konservēti bumbieri
Grauzdē lazdu riekstus cepeškrāsnī 180 °C 5-7 min, ik pa laikam maisot. Sasmalcina grauzdētus lazdu riekstus procesorā. Saputo sviestu ar brūno cukuru un lazdu riekstu miltiem. Tad pievieno olas, miltus un konjaku, labi samaisa. Piepilda ar “frangipane” krēmu gatavas “tartelette”, pievieno konservēto bumbieru gabaliņus un cep 170 °C 18 min.
3. Lazdu riekstu streusel (dekoram)
15 g mandeļu milti
30 g grauzdētu lazdu riekstu milti
25 g brūnais cukurs
25 g cukurs
50 g sviests (auksts)
50 g milti
50 g sasmalcināti lazdu rieksti
5 g kanēlis
Grauzdē lazdu riekstus cepeškrāsnī 180 °C 5-7 min, ik pa laikam maisot. Sasmalcina grauzdētus lazdu riekstus blenderī. Samaisa visas sastāvdaļas līdz smilšu tekstūrai, atdzesē ledusskapī. Cep 12 min 150ºC. Uzglabā hermētiskajā konteinerā.
4. Kafijas-šokolādes krēms
650 g saldais krējums 35%
20 g invertcukurs
12 g želatīns 200 Bloom
240 g tumšā šokolāde
230 g piena šokolāde
5 g želatīns 200 bloom
150 g kafijas pupiņas
Uzsilda saldo krējumu ar invertcukuru un kafijas pupiņām. Ļauj ievilkties 30 min. Tad izkāš un pievieno tik daudz saldā krējuma, lai būtu kopā 650 g. Uzsilda vēlreiz un pievieno izmērcētu želatīnu. Pievieno izkausētai šokolādei un sablendē. Liek silikona formās un sasaldē.
5. Šokolādes karameļu spoguļglazūra
50 g ūdens
50 g cukurs
250 g karameļu pulveris
300 g glikoze
170 g iebiezinātais piens
300 g baltā šokolāde
25 g želatīns 200 bloom
125 g ūdens želatīnam
50 g neitrālā glazūra
1 vaniļas pāksts
zelta krāsviela
Pagatavo ūdeni, karameļu pulveri, vaniļu un cukuru līdz 103°C. Pievieno izmērcētu želatīnu, iebiezinātu pienu, neitrālu glazūru, šokolādi, krāsvielu un sablendē. Glabā ledusskapī. Izmanto glazūru 35º-40ºC.
6. Neitrālā glazūra
320 g glikoze
300 g dekstroze
660 g ūdens
415 g cukurs
3 g citronskābe
20 g pektīns NH
Uzvāra ūdeni, glikozi un dekstrozi līdz 40 °C. Pievieno pektīnu kopā ar cukuru, maisa ar putotāju. Uzvāra un gatavo 2 min, pievieno citronskābi un gatavo vēl 1 min.