


1 vidēja izmēra ķirbis
1 tējk. sāls
1 timiāna zariņš
1 karote medus
2 karotes rapšu eļļas
50g ķirbju sēklas
50g lobīti un grauzdēti lazdu rieksti
50g kaņepju sēklas
1 tējk. sāls
1 ēd.k. baltvīna etiķis 6%
200ml rapšu eļļas
Ziemassvētku ķirbis ar riekstu mērci
Pagatavošana
Ķirbi sagriež gareniskās šķēlēs un marinē, pievienojot tam šķipsniņu sāli, timiāna zariņu, karoti medus un divas karotes rapšu eļļu. To visu samaisa un ļauj pastāvēt 15 minūtes.
Uzkarsējam cepeškrāsni (165 grādi) un liekam cepties uz aptuveni 12 minūtēm.
Paralēli gatavojam mērci. Ņemam 50g Zelta Rieksts ķirbju sēklas, 50g kaņepju sēklas un 50g lobītus un apgrauzdētus lazdu riekstus. Visu grauzdējam 160 grādos 15 minūtes. Pēc tam visu liekam blenderī, pievienojam 2 šķipsniņas sāls un garšai pievienojam 1 ēdamkaroti 6% baltvīna etiķi un 200ml rapšu eļļu.
Lai labi garšo! 🙂
Recepte tapusi sadarbībā ar Inu Poliščenko īpaši Ziemassvētku laikam.